Fredag d. 14/6 : kl. 08:46. Telefonerne virker igen :-) 

Om klinikken

Klinikkens Historie

Kjeld Hage åbnede klinikken i 1936 på Axeltorv 1 som solopraksis med spytbakke i venteværelset. I 1939 flyttede klinikken tilKindhestegade 3. N.C. Jepsen blev i 1956 optaget som kompagnon. Preben Thomsen afløste Kjeld Hage i 1970, og blev i 1977 af afløst af Birger Damgaard. I 1974 blev praksis udvidet til en 3-mandspraksis med Claus Colstrup. Da pladsen efterhånden blev for trang, flyttede klinikkeni 1983 til de nuværende lokaler i Apotekerstræde 6, st. tv. og samtidig blev klinikken udvidet med en 4. kompagnon, Thomas Botfeldt. Lena Walter afløste i 1987 N.C. Jepsen.

Praksis fungerede derefter i 19 år med Damgaard, Colstrup, Botfeldt og Walter indtil 2006 hvor praksis blev omdannet til en delepraksis og Lene Kimer indtrådte.

I 2008 blev Claus Colstrup og Birger Damgaard afløst af Karen Hejlesen og Lea Momme. I 2009 fik praksis mulighed for at overtage lokalerne på 1.sal, der blev renoveret.

Thomas Botfeldt blev i 2011 afløst af Jonas Thorgersen og i 2012 blev Lena Walter afløst af Miguel Candelaria.

Klinikkens nuværende ejere er Lene Kimer, Karen Hejlesen, Lea Momme, Jonas Thorgersen og Miguel Candelaria.

Klinikken har siden 1985 deltaget i videre-uddannelsen af læger og har normalt 2-3 uddannelseslæger i foreskellige faser af deres speciallægeuddannelse tilknyttet. 

 

Info til kommende uddannelseslæger:

Lægerne Apotekerstræde er beliggende i centrum af Næstved i en gammel apotekergård, som er restaureret og moderniseret til lægepraksis i 1983. Efterfølgende er der foretaget større ombygning i 2012 og 2022.
Der er 5 min. gang til henholdsvis Næstved station og Næstved Sygehus.

Klinikken er fortrinsvis en by-praksis, men har også en del patienter i oplandet.  Patientpopulationen er en blanding af børnefamilier og ældre medborgere. Mange familier har været tilknyttet klinikken i flere generationer. Vi har funktion som fast tilknyttet plejehjemslæge for et plejehjem i byen. Klinikken har tilmeldt ca 7250 patienter.
Klinikken er delepraksis med 5 læger til 4 ydernumre. Udover de 5 faste læger er der ansat 3 sygeplejersker, 2 SSA’er, 2 sekretærer og 1 ”husalf”. 

Vi prioriterer uddannelse og supervision meget højt. Klinikken har haft uddannelseslæger kontinuerligt siden 1985.  Der er oftest 2-3 uddannelseslæger ansat ad gangen. Vi har alle typer uddannelseslæger; KBU, intro, hoveduddannelse og fase 3. Vi har også siden 2015 haft medicinstuderende på uddannelsesdage frem til deres eksamen i faget Almen medicin.
Som uddannelseslæge hos os har man en af de 5 faste læger som tutor, men i det daglige arbejde vil de faste læger på skift supervisere de uddannelsessøgende læger.
Som uddannelseslæge i Lægerne Apotekerstræde bliver man inviteret til at være med i alle dele af praksislivet, også det sociale. Vi inviterer naturligvis også vores uddannelseslæger til at deltage når vi mødes i lokalt forankrede faglige fora.